Roderik van den Bos

Roderik van den Bos

Roderik van den Bos is Nederlands meest ervaren debattrainer. Hij trainde meer dan 100 gemeenteraden, meer dan 400 middelbare scholen, moeilijk opvoedbare kinderen en Tweede Kamerleden. Zijn passie voor retorica en debat zorgt ervoor dat elke training van hoge kwaliteit is.

Gerelateerde trainingen

Waarom is de vliegtuigindustrie de veiligste industrie ter wereld? En hoe komt het dat Toscaanse boeren de meest succesvolle verleiders, versierders en minnaars zijn?
Communicatie. Communicatie is de basis van iedere organisatie en de samenwerking gaat goed als de communicatie ook goed verloopt. De 8 gouden regels daarvoor leer je in deze training.

Kort en bondig presenteren van waar je voor staat en wat je wilt, kan een groot verschil maken. Een helder concept dat snel te begrijpen is, is aantrekkelijk en wordt dus sneller aangenomen. Dat is een pitch. Het vraagt veel training en voorbereiding om op een krachtige manier te pitchen.
Deze training vergroot jouw impact tijdens vergaderingen, presentaties en zakelijke afspraken.

Charismatische mensen dragen altijd gepoetste schoenen en zijn altijd voorbereid op onverwachte gebeurtenissen. Voor hen bestaan problemen niet, alleen interessante uitdagingen. Aan charismatische mensen wordt bijna natuurlijk de leiding bij vergaderingen en bijeenkomsten gegund. Ze wekken vertrouwen, krijgen vaker het woord, en hun woord weegt zwaarder.
En het leuke is: charisma kun je trainen en ontwikkelen.

Ben je – net zoals wij – ervan overtuigd dat roddel en achterklap averechts werken voor organisaties die willen groeien en floreren, maar zie je niet wat je eraan kunt doen? Zie je vooruitgang gehinderd worden door mislukte of slecht voorbereide vergaderingen? Hoe ga je om met dwarsliggers en negativiteit? Met deze training word je een ervaren ‘rattenvanger’.

In deze training leer je hoe je beleidsnota’s en studieboeken in sneltreinvaart kunt lezen en kennen. Deze training sluit naadloos aan op hoe onze hersenen werken. Je zult zien dat je al snel je leessnelheid minimaal zult verdubbelen en meer relevante informatie in je geheugen opslaat. Uiteraard is deze training een must voor mensen die veel moeten lezen.

In de training Speechen als Obama leer je hoe je charismatisch presenteert, hoe je applaus genereert, hoe je contact maakt met 500 man publiek en hoe je stiltes toepast. Kortom, spreken en speechen met impact. Speechen is een kunst, een zaal toespreken en regelmatig applaus krijgen helemaal. Je oefent de speech- en applaustechnieken in deze training.

In het dagelijks leven en vooral tijdens het werk ben je permanent aan het communiceren. Debatteren traint je communicatievaardigheden op het hoogste niveau. Het geeft je een communicatieve ruggengraat die er voor zorgt dat je tijdens vergaderingen overtuigend en doeltreffend je punt maakt en kritiek moeiteloos weerlegt.