Zakelijk schrijven

De kunst van aantrekkelijk schrijven - voor professionals
Zakelijk Schrijven

Professionals schrijven dag in dag uit mappen vol documenten: beleidsnotities, memo’s, vergaderstukken, brieven, e-mails, blogs, et cetera. De ene helft wordt met een schuin oog gescand en de andere helft belandt ongelezen in een archief. In deze cursus leer je niet alleen toegankelijk, maar ook onweerstaanbaar te schrijven. Zodat je collega’s niet kunnen wachten tot ze weer mail van je krijgen.

Achtergrond

We leren op school het alfabet als we zes jaar oud zijn. Met die letters leren we woorden te maken. Zachtjesaan groeien die woorden uit tot zinnen. Op de middelbare school gaat het over spelling en schrijf je een eerste werkstuk. En de meeste studenten schrijven een stuk of wat papers tijdens hun studie. Is die voetnoot goed geplaatst? En is de literatuurlijst volgens de afgesproken normen opgesteld? Niemand leert aantrekkelijk te schrijven. Voor zijn lézer. Schrijven is je lezer behagen. Het haar naar de zin maken. Zodat ze geen genoeg van je kan krijgen.

Resultaat

Je schrijft makkelijker: je weet waar je moet beginnen. En je weet hoe je je tekst vanzelfsprekend naar zijn einde laat lopen. Je collega’s openen jouw mails als eerste, ook als er nog twintig onbeantwoord in de rij staan. Je stukken worden gelezen en begrépen. Daarom zijn ze effectief.

We trainen je in:

  • Toegankelijk schrijven
  • Helder schrijven
  • Beeldend schrijven
  • Doelgericht schrijven
  • Aantrekkelijk schrijven
  • Schrijven voor de lezer
Opzet

2 tot 6 dagdelen van 3,5 uur
Maximaal 8 deelnemers

Deze trainging wordt gegeven door