Adviseren

Adviseren

Iemand vraagt je om een concreet advies. Hoe vind je snel informatie? Hoe doe je kwalitatieve interviews met mensen met kennis? Hoe ga je om met vertrouwelijkheid? En het belangrijkste: hoe zorg je ervoor dat het advies wordt overgenomen en de invloed van jouw advies maximaal is?
De kunst van het adviseren leer je in deze training.

Achtergrond

Iedere dag moeten we mensen om ons heen adviseren. Vaak informeel, maar regelmatig worden we gevraagd om een advies in een adviesrapport uit te brengen. Naast de etiquette rond adviseren is het ook van belang om advies zo te formuleren dat het aanvaard en overgenomen wordt. Naast het schrijven van adviesrapporten zijn het vergroten van je invloed en het geloofwaardig overkomen belangrijke onderdelen van deze training.

Resultaat

Na deze training ben je in staat in korte tijd een zodanig adviesrapport te schrijven, dat de opdrachtgever precies krijgt wat hij of zij graag wil. Je leert hoe je snel informatie vindt, hoe je kwalitatieve interviews doet met mensen met kennis en hoe je omgaat met vertrouwelijkheid. Maar het belangrijkste onderdeel van deze training is dat je weet hoe je ervoor zorgt dat het advies wordt overgenomen en de invloed van je advies maximaal is.
Ook leren we je hoe je om moet gaan met niet-overgenomen adviezen.

Wij trainen je in:

  • Het geven van advies en feedback aan collega’s op een manier waar ze blij van worden;
  • Het geven van advies en feedback aan senioren in de organisatie, zodat die ermee aan de slag gaan;
  • Het efficiënt schrijven van adviesrapporten die niet onderin een la terecht komen;
  • Het vergroten van je invloed op de ontvanger van het advies;
  • Hoe je snel de juiste informatie vindt waar iedereen op zat te wachten.
Opzet

1 tot 4 dagdelen van 3,5 uur.
Maximaal 20 deelnemers.

Deze trainging wordt gegeven door